divendres, 23 de novembre de 2012

EL NOSTRE COMPOSTADOR


Ja sabeu que a la nostra escola tenim dos comportadors i els nens de cicle superior (cinquè) el treballen i fan el procés per poder obtenir el compost i després poder aprofitar-lo al nostre hort. 

El curs 2009-10  començaren a treballar-lo  els nens que feien tercer i que van marxar al  juny de 2013.
==============================================Un compostador és un recipient o dipòsit amb les característiques adequades per realitzar la pràctica del compostatge, és a dir, la transformació dels residus orgànics en compost, a nivell domèstic.
Al mercat existeixen nombrosos models de diferents capacitats i formes. Normalment estan fabricats en plàstic, però també n'hi ha de fusta i fins i tot metàl·lics, encara que els de plàstic són els més recomenables, ja que el plàstic no és biodegradable i resisteix millor el pas del temps.
Hi ha diversos tipus de compostador, en funció de l'ús i la ubicació:
  • Compostador urbà o vermicompostador: és un sistema desenvolupat per reciclar, amb l'ajuda de cucs vermells, restes vegetals de cuina en espais reduïts. Ideal per al compostatge en ciutats. Es pot tenir dins de casa, al balcó o a la terrassa. Sempre a l'ombra.
  • Compostador de jardí: dipòsit amb o sense base, que s'instal·la directament sobre la terra, al jardí o a l'hort.==============================================
CURS 2014-15


CURS 2013-14A partir del mes de febrer hem canviat els comportadors, ara els tenim més petits i d'un material més resistent. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada